2010. január 8., péntek

Milyen a jó névjegykártya?...

A névjegykártya manapság elengedhetetlen kelléke a sikeres kapcsolatépítésnek és munkának. Egy névjegykártya elsődleges szerepe kapcsolatteremtés más emberekkel ez esetben legtöbbször ügyfelekkel. Az első és egyben legfontosabb, hogy a névjegykártya tartalmazza a legfontosabb adatainkat, mint például a lakcím, e-mail cím, fax és persze a telefonszám. A legtöbb szakembernek mindig van névjegykártyája, amelyet vagy saját maguk vagy az ő munkáltatójuk készít el. Tegyük fel egy vízvezeték, vagy egy gázszerelő mindig rendelkezik egy névjegykártyával, amelyen fel van tüntetve az adatai, elérhetősége és a foglalkozottsága.


A névjegykártya azért is egy jó dolog, mert így hosszú beszédeket és telefonszámcseréket úszhatunk meg csupán annyival, hogy az ügyfelünknek oda adjuk ezt a kis műanyag vagy papírlapot. Mivel a névjegykártya a legtöbb esetben kicsi, körülbelül 7x4 cm-es átmérőjű így könnyedén elfér az a zsebünkben vagy a pénztárcánkban is. Ha tehetjük akkor a névjegykártyát mindig a lehető legjobban alakítsuk ki. A színe az mindegy, hogy milyen a lénye az, hogy tartalmazza az elérhetőségünket. A munkától függően változik általában a névjegykártyák designja, így tehát egy vízvezeték szerelő névjegykártya általában kékes színű, míg egy üzletember névjegye szürke vagy fehér színekben dominál.


Ez igazából lényegtelen dolog, de nem árt ha a névjegykártyánk egyben utal a foglalkozásunkra is a kinézetére tekintve. Névjegykártya tervezéssel sokan foglalkoznak, de mi magunk is megtervezhetjük. Egyéb esetben, ha ezt egy profira bízzuk akkor egész biztosan meg leszünk elégedve a végeredménnyel. Gondoljunk csak bele, hogy az interneten számos jobbnál jobb névjegykártya tervezéssel kapcsolatos oldal és leírás van. Én úgy gondolom, hogy egy névjegykártya keresésekor a legegyszerűbb dolog a világháló. Sok persze a névjeggyel és névjegykártyával kapcsolatos google hirdetés, de ezekre sokszor érdemes rámenni, mivel hasznos dolgokhoz juthatunk el rajtuk keresztül.


Egy másik fontos dolog, ha egy internetes cégnél, vagy számítástechnikában dolgozunk, akkor érdemes a foglalkozásunkat és egyéb névjegykártya adatainkat angol nyelven is megcsinálni, mert ez sokkal populárisabb az esetleges külföldi ügyfelek, munkatársak részét tekintve. Sokan szeretik a névjegykártyát valamilyen kis dísszel, képpel vagy esetleg a cég logójával díszíteni. Ez utóbbi nagyon hasznos, hiszen ez akár reklámul is szolgálhat a cégünknek, vállalkozásunknak. Ne feledjük el tehát soha, hogy egy sikeres munka, cég vagy vállalkozás jövője első sorban a kapcsolatépítésen alapul és ennek elengedhetetlen része a névjegykártya.


Végezetül névjegykártya ide vagy oda erről mindig gondoskodjunk, tervezzük meg és készítsük el lehetőleg nagy példányszámban, hogy egy esetleges konferencián például ne csak 3-4 embernek hanem esetleg 20-30.nak is tudjunk adni névjegykártyát. Köszönöm, hogy elolvasta a névjegykártya című oldalamat és sok sikert kívánok önnek a saját névjegykártyája megalkotásához..


A névjegykártya ma már egyre elterjedtebb világszerte és gyakran alkalmazzák üzletemberek és kereskedők egyaránt. Egy névjegykártya nem csak egy személyre, de akár egy cég nevére és adataira is szólhat és utalhat. A névjegykártya egy segédeszköz, amely lehetővé teszi az emberek közötti hivatalos érintkezést. A névjegykártya nem csak megkönnyíti a tájékoztatás, de a névjegykártya egyben tájékoztatást is ad egy másik személynek a foglalkozásunkról, e-mail címünkről és telefon vagy fax számunkról és így tovább.


A névjegykártya egyszóval gördülékennyé teszi a személyes kapcsolatokat. Ma már egyre több személy használ viszont digitális névjegykártyát, amely. Majdnem olyan hasznos, mint egy sima névjegykártya. A legtöbb névjegykártya általában műanyag vagy keménypapírból készül, hogy ne legyen gyűrhető és sérülékeny. A névjegykártya lehet egyszerű, de lehet díszített és színes is, ez éppenséggel a tulajdonosától függ. Általában az egyszerű és nem túl mintás névjegykártyák komolyabbnak, hivatalosabbnak tűnnek. De a színes és díszített névjegykártya viszont figyelemfelhívóbb.


Egy névjegykártya készítése előtt mindig tervezzünk, mert egy jó névjegykártyának muszáj illenie az adott személyhez. Például egy hitel tanácsadó névjegykártya nem árt, hogy ha világos kék, szürke és hasonló árnyalatú, mert egyszerűen ez az a szín, amely illik az adott munkához, szolgáltatáshoz. A névjegykártya nem csak információt ad rólunk és foglalkozásunkról, de a névjegykártya egyben meg is határozza a jellemünket és ezért is olyan fontos, hogy mindig megfelelően készítsük, vagy készítessük el. A névjegykártya tehát házilag, otthon is elkészíthető, de érdemesebb ezt általában a profikra bízni.


A másik fontos dolog, hogy ha van névjegykártya akkor abból mindig legyen kéznél 5-10 darab vagy akár több is, hiszen ki tudja, hogy az adott nap hány klienssel és ügyféllel találkozunk, akiknek névjegykártyát szeretnénk adni. A névjegykártya attól is névjegykártya, hogy tájékoztatást és információt ad ugye rólunk. Fontos, hogy a névjegykártya mindig tartalmazza hibátlanul a telefonszámot, e-mail címet, nevünket és foglalkozásunkat. A névjegykártya az üzletemberek körében a legelterjedtebb.


A névjegykártya tehát megkönnyíti a mindennapos kapcsolatépítést és a hosszadalmas bemutatkozást stb… A névjegykártya tehát mindig illeszkedjen a munkánkhoz és foglalkozási körünkhöz, mert egy névjegykártya nem a kinézettől, hanem a tartalmától függ elsősorban, de nem árt általában, ha a névjegykártya figyelemfelhívó. Sok névjegykártya gyakran tartalmaz díszes szimbólumokat és képeket, amelyek nem csak figyelemfelhívók, de egyben szépek is és ráirányítják a figyelmünket a névjegykártya után.


Ez lehet például egy autó, ha egy autókereskedőé a névjegykártya, vagy lehet a névjegykártyakép egy bútordarab is, ha azt egy bútorkereskedőtől, vagy asztalostól kapnánk netán. A névjegykártya tehát megkönnyíti a mindennapi ismerkedést és kapcsolatépítést, tehát a névjegykártya egy olyan dolog, amelyet nem árt használni, főleg az üzleti életben.

1 megjegyzés:

  1. Jól összeszedett írás. :) Ma már egy átlagos névjegykártya tényleg nem kerül sokba. Mondjuk én az üzleti életben dolgozom és nagyon fontos a presztízs meg a kinézet szóval én egy kicsit drágább verziót csináltattam, de nagyon exkluzív, és abszolút megéri. Meg hát nem mindegy hol csináltat névjegyet az ember, ahogy én látom minden nyomda másban erős. Én a www.buddhaprint.hu - nál szoktam, mert nagyon értik a dolgukat, mindig van egy jó ötletük és nagyon minőségi munkát végeznek. De a promóciós kártyákat már a nevjegykiraly.hu -ról rendeljük, mert oda a legalapabb elég, és könnyen, gyorsan megvan.

    VálaszTörlés